torsdag 18 december 2014

Ronja Rep

Idag ska jag smita in på ett publikt rep av Ronja Rövardotter i Regi av Ronny Danielsson(Evita, Cabaret) på Kulturhuset Stadsteatern. Det är några dagar kvar till premiären, men jag har hört att dom redan har haft flera publika genomdrag, så jag förväntar mej en ganska problemfri föreställning. 

Igår när jag satt och bläddrade runt på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida upptäckte jag att kvinnan som spelar Ronja, Misa Lommi, är en gammal bekant. Hon var med som skådespelare i Kvällarna Med Kerstin, och i flera av Kenneth Kvarnströms produktioner, som YouYouYou och Heroines, och jag gillar henne. 
Jag är väldigt dålig på namn. Kanske är det för att jag sällan köper program som jag i många fall inte har en aning om vad personerna på scenen heter? I alla fall kände jag inte igen Birk, Björn Elgerd, på hans foto på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida, men insåg att jag sett honom både i Candida, Arnold och Ömheten

Av affischen att döma känns det hela lite Wicked, lite steampunk liksom, och det kan nog bli lite spännande. Scenografin är av Martin Chocholousek som gjorde Evita på Göta Lejon, och kostymen är av Ann-Sofi Nyberg, som gjorde Höstsonaten och Stenar i Fickan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar