måndag 9 februari 2015

Just nu ser jag fram emot -

 - Neil Simons SKVALLER på Uppsala Stadsteater 


Översättning: Edward af Sillén, 
Regi: Edward af Sillén (VD), 
Scenografi & kostym: Nia Fransson, 
Ljus: Anders Ekman
Mask: Suzan Gunillasdotter- Collins(PRINSEN OCH POJKEN
Medverkande: Anna Carlson, Mikaela Ramel, Göran Engman, Gustav Levin, Aksel Morisse, Lolo Elwin, Katrin Sundberg(FLASHDANCE), Ulf Eklund(Macbeth)  och Crister Olsson.Förlag: Nordiska ApS – KöpenhamnAffischfoto: Markus GårderTrailer: Peder Carlsson

På Uppsala Stadstear beskriver man föreställningen såhär: 

"Vice Borgmästaren i New York, Charley Brock, och hans fru Myra ska fira 10-årig bröllopsdag med sina vänner. Men när gästerna anländer har Charley skjutit sig och Myra är spårlöst försvunnen. Maten står kall i köket och hembiträdet är puts väck. Och inte blir det bättre av att hans psykolog är på ingång, att Lenny och Claire krockat den splitternya BMW:n och Cookie fått ryggskott. Skvaller är en helt igenom galen gin & tonic-ångande fars med whiplash-varning. En härva av lögner och galna situationer som accelererar bortom förnuft och sans i vårens största skrattkalas."

Jag har aldrig sett den här pjäsen, även om jag har läst den flera gånger. Neil Simon är en av mina favoritförfattare, faktiskt, och jag älskar många av filmatiseringarna av hans pjäser. Favoriten är nog Maggie Smith som den Oscarsförlorade skådespelerskan Diana Barrie i California Suite, en roll som hon fick en Oscar för. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar