måndag 2 november 2015

Den här veckan ser jag fram emot -

 - Måndag, och CLUB CORNER OF THE SKY:

Var med och skapa spontan musikalmagi

Öppen scen för dig som vill framföra musikalsånger! 
Kom som publik och lyssna när andra sjunger – och framför en låt själv om du vill, ackompanjerad av en professionell pianist!
Ta gärna med noter. Det kommer även att finnas lite noter på plats för den spontane.

- Tisdag, och DIPLOMATI på Kulturhuset Stadsteatern

Paris augusti 1944. Den tyska ockupationen kan snart vara över. Men först ska Paris sprängas i luften. Det är den direkta ordern från Adolf Hitler till general Choltitz. 
Choltitz är på sitt rum på hotell Meurice. Allt är förberett. Choltitz behöver bara lyfta luren så detonerar x antal bomber runt om i Paris. Inte en bro, inte ett monument kommer finnas kvar. Tre miljoner parisare kommer dö.
Vad Choltitz inte vet är att den svenske diplomaten Raoul Nordling är på väg till hotellet. Han tänker sätta stopp för ödeläggelsen av Paris. På sitt alldeles egna sätt.

- Onsdag, och TREIZE POINTS på Olympiateatern. 


Treize Points (Den Svarta Kaninen) kretsar kring en familj i centrala Stockholm. Christoffer, pappan i familjen, ser fram emot att se finalen i Eurovision Song Contest på TV, men ett besök av hans bror Fredrik stör den trygga tillvaron. Fredrik har, trots stor framgång, drabbats av depression. Han beter sig märkligt och pratar om känslor långt utanför familjens bekvämlighetszon.
Liksom i ett drama av Lars Norén finns i föreställningen en gestaltning av relationer, komplicerade och outtalade känslor. Någonstans anas ett svårgripbart mörker som blir större ju mer vi inte låtsas om det. Det är något som stör, som vi måste prata om. Varför gör vi inte det då? Är det något vi inte vill veta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar