måndag 25 januari 2016

Den här veckan ser jag fram emot -

- kvällens föreställning av READY, READY, på Dansens Hus, koreograferad av Mari Carrasco:




Mari Carrasco som låg bakom publiksuccén Girls Will Make You Blush på Unga Klara förra året är aktuell med sitt första helaftonsverk på Dansens Hus. 25-27 januari är det urpremiär för Ready Ready som dansas av egna kompaniet Carrasco Dance. Föreställningen kretsar kring en kärlekskamp som gestaltas ur ett feministiskt perspektiv. 

Mari Carrasco har längtat efter att få göra en föreställning på Dansens Hus – nu händer det. Hennes nya verk Ready Ready handlar om att satsa allt med vetskapen om att det antingen kan bära eller brista. Föreställningens huvudtema är en kärlekskamp som gestaltas av sex kvinnliga dansare på scenen. Något som utmärker Mari Carrascos koreografier är ett starkt och fysiskt rörelsespråk. I sitt arbete utgår hon från ett feministiskt perspektiv och konfronterar frågor kring genus och representation.

– Jag vill att mitt arbete ska våga bryta normer. Jag vill hitta en annan representation på scenen och vända upp och ner på vad som traditionellt betraktats som specifikt kvinnligt eller manligt, säger koreograf Mari Carrasco.

I Ready Ready ligger fokus på rå energi, rörelse och kraft. Mari Carrasco vill skapa utifrån en rörelsebaserad energi och skapa en upplevelse mer än en historia. Precis som i tidigare verk dras hon till ett mörkt visuellt och musikaliskt uttryck.

– Jag gillar en sorts råhet i rörelse och i kroppar. Just det råa ger en nerv som jag fascineras av. Musiken som ackompanjerar sReady Readys är tung, rytmisk och adderar en intensitet till uttrycken på scenen.

Tillsammans med dansarna i kompaniet Carrasco Dance har Mari Carrasco utvecklat ett temperamentsfullt rörelsespråk med mycket lust och humor. Med den prisbelönta föreställningen BARTOLOMEOs, har de spelat över hela världen. Under förra året samarbetade Carrasco Dance med Unga Klara och Västmanlandsteater och satte upp publiksuccén; Girls Will Make You Blush, i regi och koreografi av Mari Carrasco och Gustav Deinoff.

Mari Carrasco är Koreograf på plats våren 2016, en satsning på Dansens Hus som lyfter fram svenska, samtida koreografer och ger ett stöd i deras utveckling.

Ready Ready spelas 25, 26 & 27 januari kl 19.00 på Dansens Hus Lilla scen 
Eftersnack med Mari Carrasco 26 januari på Lilla scen.

Koreografi Mari Carrasco 
Dansare Elin Hallgren, Bianca Traum, Rita Lemivaara, Mari Carrasco, Bam Bam Frost, Talia Gallegos Fadda
Ljusdesign Tobias Hallgren 
Producent Josefin Lindberg 
Foto Håkan Larsson 
Musik Dijle Özlem Neva Yigitbas 
Koreografiassistent Julia Kraus Dybeck  

Praktikant/Understudy Maria Pihl

- och onsdagens nypremiär av COCKFIGHT, av Mike Bartlett på Kulturhuset Stadsteatern




En relationskomedi om en man, hans pojkvän och hans nya flickvän! 
John har varit tillsammans med sin pojkvän i många år, men när de nu tar en paus så träffar John plötsligt sin drömkvinna.
Sliten mellan sina två älskare måste John ta ett beslut. Vem är han? Vad är han? Till slut inser John att det bara finns ett sätt att reda ut sin kärlekshärva. En middagsbjudning för alla tre. 

Den ultimata cockfighten.


Cockfight undersöker med lekfullhet och sylvassa repliker en mans sexualitet och identitet, och problemen som uppstår när man inser att man har ett val. Pjäsen belönades 2010 med priset Outstanding Achievement In An Affiliate Theatre vid brittiska Olivier Awards.
Cockfight är en enaktare och går som barteater – köp ett glas i baren och kolla in den ultimata cockfighten! Föreställningen börjar kl 21:15, baren öppnar en timme innan.
MEDVERKANDE PÅ SCENEN
Medverkande
Medverkande
Medverkande
Medverkande
PRODUKTION
    Av
    Mike Bartlett 
    Regi och översättning
    Edward Af Sillén 
    Scenografi och kostym
    Sven Haraldsson 
    Ljus
    Robert Larein 
    Mask
    Ulrika Ritter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar