tisdag 2 januari 2018

Just nu ser jag fram emot -

- hösten, och Wermland Operas uppsättning av SOMETHING ROTTEN!


  Det är en musikal med manus av Johan O'Farrell och Karey Kirkpatrick, och sångtext och musik av Wayne Kirkpatrick, översatt av Calle Norlen, och med scenografi och kostym av Nigel Hook som nyligen fick en Tony award för scenografin till THE PLAY THAT GOES WRONG, en kopia av versionen som jag såg på Duchess Theatre i London för något år sen. 



Nigel Hook gjorde även scenografin till Wermland Operas uppsättning av EN GENTLEMANS HANDBOK I KÄRLEK OCH MORD, en produktion som nu flyttar till Oscarsteatern under den förkortade titeln GENTLEMANNEN. Ett hett tips är att skaffa biljetter, för den går bara några månader under våren. 



Regisserar SOMETHING ROTTEN! gör Markus Virta, som satte upp EN GENTLEMANS HANDBOK I KÄRLEK OCH MORD och PARADE, både på Wermland Opera, och båda helt fenomenastiska. 

SOMETHING ROTTEN! utspelar sig i London på 90-talet - 1590-talet - och är en dråplig succémusikal om bröderna Bottom, Nick och Nigel, som jobbar hårt för att slå sig fram inom teatervärlden medan den omåttligt populäre ”rockstjärnan” William Shakespeare drämmer till med hit efter hit. När det lokala oraklet förutspår att framtiden ligger i pjäser med både sång, dans och skådespeleri samtidigt, ger sig Nick och Nigel i kast med att skriva världens första Musical…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar