torsdag 18 december 2014

Idag ser jag fram emot Den Besynnerliga Händelsen med Hunden Mitt I natten.

Den 18:e April har Simon Stephens dramatisering av Mak Haddons roman The Curious Incident of the Dog in the Night-Time premiär på Kulturhuset Stadsteatern. Titeln är ett citat av Sherlock Holmes ur Sir Arthur Conan Doyles novell från 1892, Silver Blaze. Författaren är vegetarian, förresten.
Det handlar om 15-årige Christopher Boone som en natt hittar grannens hund dödad med en högaffel och han, som kan alla huvudstäder i världen, alla primtal upp till 7507, inte klarar av beröring, och inte kan ljuga, bestämmer sej för att lösa mysteriet...

Boken kom 2003 och blev en bestseller, och 2012 hade den premiär som pjäs på National Theatre i London. Därifrån flyttades den till Apollo Theatre, och det var där, under en föreställning, som taket rasade in och skadade 80 personer, minns du?

Och vet du: jag springer ju ganska mycket i Second Hand-butiker, och jag tror jag har köpt boken. Eller också har jag bara övervägt att köpa den. Men om jag överväger något så brukar jag köpa den, så den står nog någonstans. Jag tror det är dags att börja leta. 





Översättning Ulf Peter Hallberg, Gyllene Draken på Fria Teatern, Regi Kjersti Horn, Scenografi och kostym Erika Magnusson, Variation på Galeasen, Ljus Markus Granqvist, ≈ [Ungefär Lika med), Carolus Rex, Heroines, Begränsat Utrymme på TurTeatern, Gyllene Draken på Fria Teatern, med David Fukamachi Regnfors, Petronella Barker, Jakob Eklund, Stulna JuvelerGalileis Liv, Gunilla Röör, Höstsonaten, Helena Af Sandeberg, och Gerhard Hoberstorfer, Arnold och Bolanders Skor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar