måndag 16 februari 2015

Just nu ser jag fram emot -

-onsdag och Ika Nord på Dansmuséet.
IKA NORD: EN KROPP SÄGER MER ÄN TUSEN ORD
Den 18 februari är det Stockholmspremiär för En kropp säger mer än tusen ord på Dansmuseet, en föreställning av skådespelerskan och mimartisten Ika Nord. Medverkar i såväl dikt som rörelse gör aktrisen Meg Westergren. 
Ika kommer till Dansmuseet 18 – 21 februari med en förtrollande föreläsningsföreställning och rörelserevy. Tillsammans med gästartisten Meg Westergren bjuder de på mim, teckenspråk, sång dikt och dans. 
– Man kan säga att det är en sorts kartläggning av kroppens olika språk. En timme om den kommunicerande rörelsen, den som vill vara begriplig, säger Ika Nord. 
Publiken får bland annat höra musik av Matti Bye, Frédéric Chopin och David Tallroth, se koreografi av Kathleen Quinlan och Isadora Duncan, höra dikt av Nils Ferlin samt se exempel på Biomekanisk rörelse av Vsevolod Meyerhold. Ika kommer att berätta om Étienne Decroux och hans syn på mimkonsten; en visuell humanistisk propaganda, och visa sitt mimstycke 1900-talsmänniskan. Det berättar om Europa, ett sekel i rörelse och bygger på Peter Englunds bok Brevet från nollpunkten. 
Om samarbetet med Meg Westergren säger Ika:
– Det är så otroligt inspirerande! Hon är genommusikalisk. Hela hon är glädje, ljus och grace. Det är en ynnest att få se och höra en artist med sådan kontakt till såväl konsten som sin publik.

Speldatum:Onsdag 18 februari 12.30 (Stockholmspremiär)
Torsdag 19 februari 18.00
Fredag 20 februari 12.30
Lördag 21 februari 14.00 
För mer information och pressbiljett: 
Linnéa Isaksson, kommunikatör Dansmuseet
linnea.isaksson@dansmuseet.se 08-­441 76 53 

www.dansmuseet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar