tisdag 17 november 2015

idag ser jag fram emot -


- en öppen repetition av MARODÖRER på Kungliga Dramaten, skriven av av Hannes Meidal och Jens Ohlin, Regi Jens Ohlin, Scenografi och Ljus
SUTODA, Kostym Jenny Linhart, Peruk och mask Lena Bouic-Wrange, med Bahar Pars, Hannes Meidal, Thérèse Brunnander, Per Svensson, Alexandra Rappaport, Leonard Terfelt, 

"Axel Egerman är en av landets mest uppburna manliga författare, uppvuxen i innerstadens kulturadel. Bertha Ålund är en ung serietecknare, en autodidakt som gärna kallar sig geni. Hennes satiriska udd riktar sig ofta mot uppburna manliga författare.
De träffas i ett samtal om kvalitetsbegreppet. De förstår inte ett dyft av varandras världar. De blir handlöst förälskade.
Bertha klargör att hon inte tänker leva i Axels skugga. Axel klargör att han förstår att han måste ta ett steg tillbaka. En av dem kommer att bli vansinnig och dö. 
Marodörer är inspirerad av Strindbergs syskonpjäser Marodörer och Kamraterna. Hannes Meidal och Jens Ohlin har tidigare gjort succé på Dramaten med Don Giovanni och en omarbetning av Friedrich Schillers Rövare."

Introduktion till Marodörer

Kom en stund innan, och få reda på lite mer. Dramaturgen Irena Kraus berättar om Marodörer av Hannes Meidal och Jens Ohlin. Fri entré, begränsat antal platser.
2 dec samt 8 dec, 30 minuter innan föreställningen börjar, Lilla scenens foajé

Samtal efter Marodörer

Hannes Meidal och Jens Ohlin har skrivit Marodörer utifrån August Strindbergs syskonpjäser Marodörer och Kamraterna. Hannes Meidal och Jens Ohlin har tidigare på Dramaten gjort succé med Don Giovanni och en omarbetning av Friedrich Schillers Rövare. Här samtalar de med dramaturg Irena Kraus, om arbetet med att sätta Strindbergs text i ett nutida sammanhang.

11 december, 15 min efter föreställningen, Lilla scenen. Fri entré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar